ikdemo.nl

Demo

Retraite veranderde mijn leven

1 min gelezen

Retraite veranderde mijn leven

De retraite van afgelopen zomer heeft mijn leven wel echt even veranderd. Het was een waardevolle retraite en ik zou het nooit vergeten. Ik denk dat dit bepalend was voor de fase waar ik in zat. Ik was wel eerder op retraite geweest, wat ik overigens heerlijk vind, maar dit keer was het anders. Op een gegeven moment klapte er opeens iets naar binnen, ik kreeg een heldere staat, wist precies wie ik was, welke lijnen er liepen in mijn leven en waar ik naar toe moest. Enorm waardevol en heel vet om te voelen, je hebt dan een enorm contact met jezelf, waar veel liefde in zit. Ik snapte opeens dat ik lief zijn voor mijzelf maar moest oppassen om niet laf te worden. Het was een grootse ervaring en toen ik na de retraite weer thuis kwam besloot ik het roer om te gooien. Ik besloot te stoppen met mijn baan, waar ik al jaren niet gelukkig was, en begon voor mijzelf. Mensen stonden versteld van mijn daadkracht en ik moet zeggen, zelf had ik dit ook een beetje. Maar een goede koers en ik ben ontzettend dankbaar voor de retraite.