ikdemo.nl

Demo

Low budget gerechten voor studenten!

2 min gelezen
recept macaroni

Als student kan het nog knap lastig zijn om uit te vogelen wat je na een lange dag college ’s avonds gaat eten. Uiteraard moet het ook een beetje betaalbaar zijn. Check de volgende tips en wellicht doe je wat inspiratie op voor vanavond!

1. Pasta pesto

Dé ultieme klassieker onder studenten is natuurlijk de pasta pesto. Je kunt de pesto gewoon kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Kook de pasta en voeg de pesto toe. Je kunt de pasta nog wat lekkerder maken door tomaatjes toe te voegen en geraspte kaas. Als je nog andere groenten in je kast hebt, doe je die er ook gewoon doorheen.

recept macaroni

2. Macaroni

Mocht je de pasta pesto zat zijn, dan is macaroni ook een goed alternatief. Je kunt de macaroni met gehakt maken, maar deze ook weglaten of vervangen door vega-gehakt. Vrijwel iedere supermarkt biedt gesneden macaronigroenten aan, dus het is super simpel! Een recept macaroni is er niet. Sommige mensen maken het met ketchup, anderen laten het even gratineren in de oven. Welk recept voor macaroni ga jij vanavond proberen?

3. Mexicaanse wraps

Een wrap is ook zo gemaakt. Met de bonenschotel van Hak hoef je eigenlijk amper nog iets te doen. Verwarm wrap, de bonenschotel en voeg nog wat kaas toe. Even in de oven om de kaas te laten smelten en je bent klaar!

Natuurlijk kan je de wrap aanpassen naar smaak. Zo kan je wat kipfilet bakken voor in de wrap of zelf groenten toevoegen. Een beetje guacamole of room is ook lekker om te serveren bij een wrap.

4. Soep

Om niet ziek te worden, is het belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen. Soep biedt dan een uitkomst! Je kunt van allerlei soorten groenten soep maken. Let op: het is dan wel belangrijk een staafmixer in huis te hebben! Je snijdt de groenten, bakt deze een beetje aan in een grote pan, voeg bouillon, peper/zout en flink wat water toe en laat het een minuut of twintig pruttelen tot de groenten zacht zijn. Vervolgens hoef je het alleen nog maar even te mixen en klaar! Soep is ook ideaal om in te vriezen, zodat je niets hoeft te verspillen.