ikdemo.nl

Demo

Bier bestellen? Probeer deze zomerse speciaalbieren eens!

1 min gelezen
samen bier drinken

Wil jij bier bestellen? Dan is het zeker aan te raden om eens zomers speciaalbier te bestellen. Net even anders dan gewoon met een speciale smaak en een vaak iets hoger alcoholpercentage. Speciaalbier uitzoeken kan echter wat lastig zijn, omdat er zoveel verschillende biersoorten verkrijgbaar zijn. Daarom hebben wij in dit artikel drie soorten speciaalbier op een rij gezet die je echt eens zou moeten proberen.

verschillende bieren

Weizenbier

Weizenbier is een biersoort dat wordt gebrouwen in Duitsland. Het speciale aan dit bier is dat het voor minimaal vijftig procent uit tarwemout bestaat. Dit zorgt voor een extra volle schuimkraag. Een ander verschil tussen Weizenbier en andere biersoorten, is dat er aan Weizenbier minder hop wordt toegevoegd en geen kruiden. Hierdoor krijgt het bier een frisse en lichtzurige smaak en is het minder bitter dan andere biersoorten.

Witbier

Witbier is een speciaalbier met een frisse en fruitige smaak. Dit komt door de kruiden en citrusvruchten die aan het bier worden toegevoegd, zoals koriander, citroen of sinaasappel. Deze smaak komt ook beter tot zijn recht doordat er naast tarwemout ook gerstemout aan het bier wordt toegevoegd. Door de frisse smaak is het een lekker biertje om te drinken op warme zomerdagen. 

mr. hop logo

Kriekbier

Het speciaalbier lambiek is aardig populair, maar kriekbier kent nog niet iedereen. Het is een variant op lambiek dat wordt gegist in houten vaten. Er worden zure kersen of frambozen aan het bier toegevoegd tijdens de bereiding, waardoor het een friszure smaak en een fruitige geur krijgt.