ikdemo.nl

Demo

Een grote citrusboom

2 min gelezen

De imposante citrusbomen in de tuinen van versailles waarin wel meer dan 1000 perfect verpotte citrusbomen groot staan, is misschien wel de bekendste verzameling citrusbomen groot ter wereld, binnen en buiten. Maar ook als je geen Lodewijk de 14de bent of niet een indrukwekkende tuin als het paleis van versailles hebt, kun je indruk maken met een citrusboom groot in je tuin of op je patio. Overweeg je een citrusboom groot aan te schaffen, lees dan eerst dit artikel voor tips.

De citrusboom binnen en/of buiten

Je kunt uiteraard ook je woonkamer opfrissen en je zintuigen verwennen met een citrusboom groot. De zoet geurende bloemen van de citrusboom groot worden het hele jaar door, vervangen door heerlijke gele of oranje vruchten. Zoals de citrusbomen in versailles kun je de citrusboom groot prima in een plantenbak of -pot zetten. In de winter is je boom binnen het meest gelukkig maar in de lente en zomer wil de citrusboom groot zoveel mogelijk buiten zijn en direct zonlicht vangen. De zoetgeurende bloesem bevrucht zichzelf dus zullen gemakkelijk transformeren naar fruit, vooral als er bijen in de buurt zijn. De citrusboom heeft veel zonlicht nodig en staan perfect in bijvoorbeeld een serre. Heerlijk geurende witte bloemen vullen hier de ruimte met een zoete lucht. Een citrusboom groot kun je best in een plantenbak met wieltjes zetten. Zo kun je de bak makkelijk naar binnen verplaatsen in de winteren in de lente kun je boom weer naar buiten rollen. Deze mooie bomen geven meestal tussen de herfst en de lente vruchten.

Een citrusboom cadeau

De citrusboom is ook het perfecte cadeau voor iemand die altijd al een citrusboom wilde hebben. Ze bomen zijn makkelijk te verzorgen en geven vaak al vruchten als je een citrusboom groot aanschaft. Stel je dit voor als het ideale onverwachte cadeau waarbij iemand zijn eigen vruchten kan oogsten en altijd heerlijke citrusvruchten voor handen heeft. Zo maak je pas echt indruk!