ikdemo.nl

Demo

Wat is ivoro?

2 min gelezen
ivoro

Als er geen basis meer is om een huwelijk voort te zetten, maar de partners wel in staat zijn om samen afspraken te maken over de vervolgstappen die genomen moeten worden, is online scheiden een uitstekend alternatief, dat meerdere voordelen heeft. In dit artikel vertellen we je alles over hoe online scheiden werkt. Je zult  merken dat er vier stappen genomen hoeven te worden om te scheiden en dat deze optie, naast de financiële voordelen ook veel vrijheden geeft.

Omdat het wettelijk nog niet mogelijk is om te scheiden zonder de hulp van een advocaat in te roepen, wordt het wel aangeraden om tijdens het proces gebruik te maken van juridische ondersteuning. Als partners er gezamenlijk uit kunnen komen hoe de scheiding inhoudelijk moet worden vormgegeven, geeft dit een goede basis maar een juridische check op de afspraken is altijd relevant. De voorbereiding op de uiteindelijke scheiding kan dus voor een groot deel online worden uitgevoerd door de partners zelf en dit kan ook via ivoro

ivoro

Wat zijn de voordelen van online scheiden?

Het grote voordeel van het online regelen van een scheiding is het financiële aspect. Als je genoodzaakt bent om gedurende het gehele proces gebruik te maken van een persoonlijke advocaat aan beide kanten, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Kun je samen goed de afspraken op papier zetten, dan is dit niet nodig en kan jij online meteen aan de slag. Naast dit zijn er andere voordelen van een online scheiding te benoemen zoals het tijdsaspect. Je kunt het proces volledig in eigen tempo uitvoeren. Jij hebt dus alle tijd om na te denken over bepaalde keuzes en de opties volledig te onderzoeken, kijk voor meer informatie via ivoro.