ikdemo.nl

Demo

Aandachtspunten bij het kopen van glazen schuifwanden

2 min gelezen
aandachtspunten glazen schuifwanden

De juiste keuze bij het aanschaffen van een schuifwand

Ben je van plan om een glazen schuifwand aan te schaffen? Dan is het handig om eerst een aantal dingen erover te weten te komen. Dit blog helpt je om de juiste keuze voor de juiste schuifwand te maken. We gaan er daarbij wel vanuit dat je graag glazen schuifwanden wilt hebben. Anders zie je niets…

Inmeten van de schuifwanden

Bij een Gumax® overkapping van 3 of 4 meter diep is het verstandig om op te letten bij de keuze van het railsysteem. Zo kun je bij een diepte van 3 meter een 3-railsysteem aanschaffen met een extra staander. Een overkapping van vier meter kun je opvullen met een 4-railsysteem én een extra staander. Dat zorgt voor weinig overlap tussen de schuifdeuren en is het toch netjes afgewerkt.

Hoogte inmeten

Een schuifwand is te koop in diverse hoogtematen. Om de juiste hoogtemaat te ontdekken, moet je de ruimte van de onderkant tot de goot tot de bovenkant van de funderingskoker meten. Dit inclusief de onderrail, de bovengeleider en het glasprofiel. Bij iedere hoogtemaat is een speling van 20 mm naar boven en 20 mm naar beneden mogelijk.

Hoeveel overlap wil je?

Zorg voor een overlap tussen de verschillende schuifdeuren om regen en wind buiten te houden. Gebruik je de volle lengte van een rail? Dan is er geen overlap tussen de schuifdeuren. De glasplaten zijn namelijk wel 980 mm breed. Je hebt wél overlap als je de volledige rail benut. Elk railsysteem kun je makkelijk inkorten. Wil je bijvoorbeeld een ruimte van 3710 mm opvullen? Kies dan voor een 4-railsysteem van 3920 mm, die kort je eenvoudig in met de benodigde 210 mm. Je kunt de overlap per glasplaat berekenen als je weet hoeveel je precies wil gaan inkorten. Hoeveel schuifdeuren ga je plaatsen? Dit aantal min één, is het aantal punten waarbij overlap mogelijk is.

Advies nodig?

We kunnen ons voorstellen dat je naar aanleiding van dit blog wel advies kunt gebruiken voor het inmeten van glazen schuifwanden. Neem dan contact op met een specialist in dit vak. Meer blogs over lekker wonen lees je overigens eenvoudig hier