ikdemo.nl

Demo

Van je overkapping of veranda een tuinkamer maken? doe het met glazen schuifpuien

1 min gelezen
glazen schuifpui

Veel mensen die ooit een overkapping of een veranda hebben laten plaatsen in hun tuin kiezen er later voor om dit bouwwerk nog meer bij de woning te integreren. Door dit met glazen wanden te omringen maak je er in feite een heuse tuinkamer van. Deze is dan bijvoorbeeld door middel van een glazen schuifpui. Ja, er zijn ook andere varianten van deuren mogelijk, maar een schuifpui geniet hierbij toch de voorkeur, iets dat ook blijkt uit de informatie in de volgende alinea’s.

glazen schuifpui

Lichtinval

Bij een schuifpui voor een tuinkamer geldt dat je deze het best van glas kunt laten zijn. Dit zorgt er immers voor dat een van je waarschijnlijk oorspronkelijke doelstellingen van je tuinkamer – het veroorzaken van meer lichtinval – behaald wordt.

Handig schuifmechanisme

Een sterk punt van een glazen schuifpui is natuurlijk dat je deze op een uiterst eenvoudige manier kunt openen en sluiten. Normaal gesproken doe je dit door gebruik te maken van een gebruiksvriendelijke hendel of deurmeenemer. Het feit dat je hier te maken hebt met een schuifmechanisme betekent trouwens ook dat je geen open en dichtklappende deuren hebt. Dit bespaart ruimte.

Isolatie

Van schuifpuien is het tenslotte een standaard eigenschap dat deze aan de randen over kozijnen beschikken. Hierdoor wordt weleens je uitzicht een tikkeltje belemmerd, maar vergis je niet: deze kozijnen bieden ook grote voordelen. Het belangrijkste hierbij is dat kozijnen zorgen voor een betere isolatie. Dit zorgt voor meer comfort en minder noodzaak de verwarming aan te zetten.