ikdemo.nl

Demo

Het onverwachte succes van Ralph Lauren

2 min gelezen
Ralph Lauren

Maar weinig modeontwerpers zijn zo bekend als de Amerikaan Ralph Lauren. Waar je ook gaat op de wereld, van Amsterdam tot Sydney, overal kun je mensen tegenkomen in een Ralph Lauren shirt, polo of luxe jeans. Het succes van het bedrijf is toe te schrijven aan de naamgever, die de miljardenonderneming vanaf de grond af heeft opgebouwd. Wat begon als een kleine zaak in stropdassen in het hartje van New York groeide uit tot één van de grootste spelers en trendsetters op het gebied van fashion. Zou Ralph Lauren zelf, migrantenzoon uit de Bronx, hebben kunnen vermoeden dat zijn werk zo’n vlucht zou nemen?

Van stropdas tot volledige collectie

Dat Lauren een grote carrière in de mode zou gaan krijgen, had hij zelf in zijn studententijd waarschijnlijk ook nog niet kunnen vermoeden. De jonge economiestudent verdiende zijn geld als handschoenverkoper en later dassenverkoper bij een modehuis genaamd A. Rivetz & Co. Dit werk inspireerde de creatieve Lauren om zelf dassen te gaan ontwerpen en te verkopen. De handel was een succes, en al snel kreeg hij meer en meer klanten. Lauren ontwikkelde in 1968 zijn eerste volledige kledinglijn voor heren. Lauren begon andere modeartikelen te ontwerpen, en opende al snel meerdere vestigingen van zijn bedrijf. De economiestudie maakte hij nooit af, maar ondanks dat werd hij toch miljardair.

Een gigant op het gebied van mode

Tegenwoordig is het assortiment van Ralph Lauren onmetelijk groot. Het bedrijf is uiteraard nog steeds een gigant in stropdassen, maar produceert veel meer producten. Naast een uitgebreide herencollectie ontwerpt de New Yorker ook babykleding en damesmode. Wie op zijn trui Ralph Lauren wil zien staan, kan bij praktisch elke modezaak terecht. Het scheelt dus een hoop, dat we daarvoor niet meer speciaal naar een dassenzaak in New York hoeven te vliegen. Het huidige vermogen van Lauren wordt geschat op liefst zes miljard dollar. Niet slecht, voor een stropdassenverkoper uit de Bronx.

Meer verhalen