ikdemo.nl

Demo

Eindelijk de ideale baan gevonden

1 min gelezen
VOG

Je bent al een hele tijd op zoek naar een baan bij een financiële instelling, eindelijk komt er bij jou in de stad een vacature vrij waarop je kunt solliciteren. Je toekomstige werkgever is zeer enthousiast over je, en jij over de functie die je zeker wilt gaan uitoefenen. Alleen je toekomstige werkgever meld je wel dat je een vog online aanvraag met doen, dit omdat je gaat werken met zeer vertrouwelijke gegevens. Op vog-aanvraag.info kun je een Verklaring Omtrent het Gedrag aanvragen.

VOG

Heb je twijfels of je wel een VOG krijgt?

Je hebt in de afgelopen jaren een delict gepleegd, maar je wil toch solliciteren op die droombaan. Is het dan wel zinvol als je toch al weet dat je een strafblad hebt, het is altijd zinvol en verstandig om toch een aanvraag te doen. Het kan namelijk zo zijn dat het delict wat je hebt gepleegd niets te maken  heeft met de functie waarop je solliciteert. Heb je een strafblad omdat je 120 kilometer te hard hebt gereden, heeft dit geen invloed op een functie als bankmedewerker. Word je taxichauffeur dan is het ineens een heel ander verhaal. 

Ook bepalend is het moment dat je een misdrijf hebt gepleegd, ben je tot 23 jaar dan wordt er twee jaar teruggekeken of je iets hebt gedaan. Ben je ouder als 23 dan is deze termijn 4 jaar, maar bij sommige functies kan dit oplopen tot 20 jaar of meer. Heb je een zedendelict gepleegd dan wordt er onbeperkt teruggekeken.