ikdemo.nl

Demo

De waarde van de bitcoin

2 min gelezen
bitcoins

Om de waarde van de bitcoin te kunnen toetsen wordt er gebruik gemaakt van de Bitcoin koers. In Nederland is Bitvavo de grootste handelsbeurs met een eigen orderboek waar de koers van de bitcoin tot stand komt. De Nederlandse belegger kan er eenvoudig beleggen in de bitcoin, de gemiddelde koers van de bitcoin eurokoers is het gemiddelde over de wereldwijde bitcoin euro markten. De koers van de bitcoin kan namelijk verschillen met andere handelsbeurzen.

Verschillen in koers

De Bitcoin koers is niet overal gelijk, per beurs kan de koers verschillen omdat er een andere methode wordt gehanteerd om de koers vast te stellen. Op de belangrijkste exchanges wordt de koers bepaald aan de hand van vraag en aanbod. Omdat iedere marktplaats zijn eigen orderboek heeft, schept de interne marktwerking een eigen koers die de spotprijs wordt genoemd. De spotprijs betekent de prijs die bij directe betaling en levering wordt genoemd. Tegen deze koers worden de Bitcoins direct naar je wallet overgemaakt.

bitcoins

De koers van de bitcoin volgen

Met de Bitcoin koers kun je ook veel geld verdienen, veel jonge handelaren reageren op grote schommelingen van de koers. Veel mensen denken nog in euro’s met de bitcoin, toch zal bij een nieuwe crisis omgedacht moeten worden hoeveel bitcoin een euro nu is. Het zal niet vreemd zijn als de bitcoin wordt gebruikt om de standaard vast te stellen in plaats van het reguliere geld. Wel zal de bitcoin dan stabieler moeten zijn dan die nu is, de markt is nu nog klein en trekt jonge ondernemers die snel geld willen verdienen terwijl de bitcoin iets is voor de lange termijn.