ikdemo.nl

Demo

Woning kopen in Spanje

2 min gelezen

Een woning kopen in Spanje is een hele stap, zeker als je hier ook heen wilt verhuizen. Maar het is natuurlijk heerlijk om in Spanje te wonen: het land van zee, strand, cultuur en gezelligheid! Maar waar moet je nu op letten bij een woning kopen in Spanje? Wij geven je een aantal tips in dit artikel.

  1. Koop een woning via een Nederlandse aanbieder

Als je de Spaanse taal niet spreekt en/of niet precies weet hoe de huizenverkoop er hier aan toe gaat, kun je het beste een woning kopen in Spanje via een Nederlandse aanbieder. Of kies in ieder geval voor een aanbieder met een kantoor in Nederland. Zij spreken jouw taal en weten precies waar je rekening mee moet houden bij de aankoop. Ook kun je gemakkelijker even bij hen langsgaan zolang je nog in Nederland woont.

  1. Vraag een NIE nummer aan

Indien je gaat verhuizen naar Spanje, moet je hier een NIE nummer aanvragen. Dit is het Spaanse fiscale nummer. Als je een woning koopt met een Nederlandse aanbieder, helpen zij je hier vaak bij. Kies je ervoor om zonder tussenkomst van een Nederlandse aanbieder een woning te kopen? Dan kan een Spaans notariskantoor je hierbij helpen of je kunt dit nummer zelf aanvragen via de Spaanse ambassade.

  1. Houd rekening met extra kosten

Als je een woning koopt in Spanje, moet je ook rekening houden met extra kosten. Je kunt er vanuit gaan dat je ongeveer de aankoopprijs plus 15% extra kwijt bent. Hiermee dek je de kosten van de overdrachtsbelasting, de kosten van inschrijven en de kosten van het inhuren van een notaris en een advocaat.

Meer verhalen