ikdemo.nl

Demo

Voordelige hypotheekrente heb je (deels) zelf in de hand

2 min gelezen

Voordelige hypotheekrente heb je (deels) zelf in de hand

Onlangs heb ik een hele fijne website gevonden om de hypotheekrente goed in de gaten te houden. De hypotheekrente kan per dag verschillen, kwam ik achter, en dus is het iets dat ik tegenwoordig elke dag wel even check, om te kijken hoe het er voor staat. Bovendien hou ik zo de fluctueringen een beetje in de gaten en kan ik voorspellen wanneer het een gunstige tijd is om de hypotheek af te sluiten en daarmee de hypotheekrente vast te leggen. Ik heb al besloten dat ik de hypotheekrente vast leg voor tien jaar, je weet namelijk nooit wat er in de toekomst gebeuren gaat, misschien komen de rentes wel veel hoger te liggen. Misschien komen ze uiteindelijk lager te liggen, het blijft natuurlijk een risico, maar als ik een gunstige hypotheekrente kan afsluiten en vast laten leggen, en ik kan het per maand makkelijk betalen, dan vind ik dat ik als winnaar uit de bus kom. Maar dit is wel precies wat ik bedoel, je hebt het zelf in de hand, je kan er zelf invloed op uitoefenen en het ligt helemaal aan je eigen inventiviteit, en een beetje hulp van je hypotheekadviseur natuurlijk, in hoeverre je veel of weinig betaalt aan je hypotheek. Ik heb zelf nu een heel mooi huis gevonden, dat eigenlijk iets boven mijn budget ligt, maar waar ik wel echt al helemaal gek op ben, en dus moeite voor doe om de hypotheek rond te krijgen en om er een nog redelijke voordelige hypotheekrente uit te slepen.

Meer verhalen