ikdemo.nl

Demo

Vegan verzorging

2 min gelezen

De make-up en andere veganistische producten zijn gezonder en biocompatibeler dan de andere producten en vormen een optie voor wie meer kwaliteit wenst in de tijd om voor zichzelf te zorgen.

Veganistische lippenstift, natuurlijke deodorant, vegan gezichtsverzorging, onder andere, zijn verschillende opties die conventionele producten kunnen vervangen. Zonder de manipulatie van dierlijke ingrediënten of op dieren getest, kan het niet alleen het leven van levende wezens redden, maar ook uw huid en haar gezonder maken.

Wat zijn veganistische cosmetica?

Dat veganisme een levensfilosofie is die steeds meer door mensen wordt aangenomen om uitbuiting niet aan te moedigen, weten velen. Om deze groeiende markt te stimuleren zijn er dan ook veel middelen gecreëerd, zoals bijvoorbeeld de veganistische make-up, producten die niet op dieren zijn getest of geen ingrediënten van dezelfde oorsprong bevatten.

Met Cruelty-Free-zegels zijn dit producten die gericht zijn op het bieden van kwaliteit en resultaten voor schoonheid zonder de noodzaak van dieren exploitatie of de toevoeging van chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Wat zijn de voordelen van veganistische cosmetica?

1. Biocompatible met de huid

De meeste producten die gericht zijn op de veganistische schoonheid hebben het voordeel dat zij biocompatible zijn met de huid, met andere woorden, zij maken een snellere esthetische behandeling mogelijk dan de gebruikelijke cosmetica, aangezien zij gemakkelijker door het huidweefsel worden geabsorbeerd. En juist door dit voordeel is het mogelijk om een meer gehydrateerde en vernieuwde huid te krijgen.

2. Zonder gezondheids agressie

Een ander voordeel van het gebruik van vegan gezichtsverzorging is dat deze producten behandelen zonder de elasticiteit van de huid aan te tasten of te beschadigen. Dit komt omdat natuurlijke cosmetica geen formule bevatten die ernstige allergieën kan veroorzaken. Integendeel, hun bedoeling is huid en haar op een zo natuurlijk mogelijke manier te behandelen.

3. Natuurlijk product

Vegan gezichtsverzorging wordt ontwikkeld en vervaardigd zonder gebruik te maken van materialen van dierlijke oorsprong. Veganistische producten hebben ook als premisse dat er niet op dieren wordt getest.

Bovendien bevatten deze producten geen synthetische additieven met een hoge toxiciteit in hun samenstelling, zoals: synthetische kleurstoffen, kunstmatige geurstoffen en petrolatum. Het zijn combinaties die overvloedig voordelen bieden voor de gezondheid van uw huid en haar, en voor het milieu.

4. Duurzaamheid

Veganistische en natuurlijke cosmetica zijn ook beter voor het milieu, omdat ze bij de productie minder afval veroorzaken. Nu wij ons bewust worden van de schade die wij de aarde toebrengen, is het duidelijk dat de correcte verwijdering van verpakkingen een zeer relevant punt van zorg is.

Ondernemingen die zich bewust zijn van hun rol in de samenleving, produceren verpakkingen die gemakkelijker in de natuur worden gecomposteerd, waardoor de cyclus van zorg voor het milieu wordt voltooid.