ikdemo.nl

Demo

Hoe komt de Bitcoin aan zijn waarde?

1 min gelezen
crypto munt

Het is natuurlijk eenvoudig om te zeggen dat de waarde bitcoin alleen bestaat uit de vraag en aanbod van de cryptomunt, volgens een professor zou in 2018 de Bitcoin een koers moeten bereiken van $ 13.400. In paniek verkochten veel mensen hun Bitcoins, beleggers die slim waren kochten op dat moment voor een zeer voordelige prijs de cryptomunten. Zij zagen wat de Bitcoin in de toekomst waard zou kunnen worden en zagen hun kans schoon, nu wordt de munt gezien als belegging voor de lange termijn.

Niet gebaseerd op schuld

De Bitcoin is niet gebaseerd op schuld, de munt introduceert voor het eerst een absolute schaarste. Normaliter is alles wat elektronisch is eenvoudig te verdubbelen of te kopiëren, door de komst van de Bitcoin is hier een einde aangemaakt. Er zijn maar 21 miljoen Bitcoins beschikbaar, dit bepaald ook de waarde Bitcoin in de toekomst. Dit betekent dat er direct een ingebouwde schaarste is, de kleinste rekeneenheid van de Bitcoin is de satoshi. De onkraakbare digitale schaarste is uniek. 

waarde bitcoin

Geen menselijk vertrouwen

De waarde Bitcoin heeft niets te maken met het vertrouwen van mensen, het netwerk van deelnemers is niet afhankelijk van het vertrouwen van andere mensen. Het is een technologie die de wereld voorgoed zal veranderen, zonder enige kosten kun je er betalingen mee doen. Je euro’s kun je bij diverse platforms omzetten naar Bitcoins, in feite is het programmeerbaar contant geld. Hoe meer de Bitcoin wordt gebruikt door particulieren en bedrijven, hoe meer er wordt gewerkt aan een Bitcoin economie.

Meer verhalen