ikdemo.nl

Demo

Het portofoon oortje, een levensredder

1 min gelezen

Het portofoon oortje mag dan wel klein zijn, maar is een belangrijk onderdeel van de communicatie tussen onder andere hulpverleners, beveiligers, politieagenten of werkers in de bouw. De portofoon, in de volksmond ook wel walkietalkie genoemd, wordt gebruikt voor snelle communicatie. Via een radiofrequente kunnen meerdere personen direct op afstand met elkaar spreken. Vooral in noodsituaties kunnen portofoons van levensbelang zijn.

Portofoon oortje

In omstandigheden met veel omgevingsgeluid kan het geluid uit het portofoonkastje moeilijk te verstaan zijn. Speciaal daarom is het portofoon oortje ontwikkeld: een communicatiesysteem dat je in je oor draagt. Via dit oortje hoor je direct wat er gaande is vanuit de meldkamer, het hoofdkantoor, enzovoorts, terwijl je gefocust kan blijven op je omgeving. Het systeem zorgt er namelijk voor dat geluid in je directe omgeving niet wordt uitgezet maar juist gefilterd. Zo kun je altijd snel en adequaat handelen.

Waar kan ik ze verkrijgen?
Er zijn veel verschillende zaken waar de oortjes verkrijgbaar zijn. Zo kun je kiezen voor een algemene electronicazaak, portofoonspeciaalzaken en zaken in gehoorbescherming op maat. De oordopjes worden vaak gemaakt met universele aansluiting waardoor ze op elke soort portofoon te gebruiken zijn. Indien je vaak met een portofoon werkt, kunnen de oortjes namelijk ook naar jouw wens worden aangepast.  Dit geeft meer draagcomfort, waardoor je de hele dag aan de slag kunt zonder eventuele irritatie van het oor.

Meer verhalen