ikdemo.nl

Demo

Het is weer tijd voor skivakantie

2 min gelezen

Skivakanties; de ene heeft er een hekel aan en de ander kijkt er het hele jaar naar uit. Heerlijk ‘s ochtends vroeg terwijl de zon opkomt in je eentje de piste afdalen in complete stilte. Of juist met vrienden lang uitslapen, rond het middaguur je naar de piste begeven en vervolgens snel door naar de après ski voor drankjes onder het genot van luide house-muziek. In dit artikel zullen wij je vertellen waar je allemaal rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je skivakantie zodat je niks zal vergeten en er een onvergetelijke tijd van zal maken. Of je nou het grootste deel van de tijd op snowboards de berg af zal vliegen of juist meer in de zon op een terrasje op de piste van een wijntje geniet, dit artikel is er voor jullie allemaal!

Voor de fanatieke sporter

Als jij je snowboards, ski’s en helm al lang klaar hebt staan voor je op vakantie gaat en niet kan wachten op de eerste afdaling, zal je waarschijnlijk een sportief type zijn. Maar ook sportieve types kunnen zichzelf overschatten. Zeker na een maand zoals December waarin veel wordt gegeten, gedronken en geslapen kan het zijn dat je conditie niet meer is wat het ooit geweest was. Je wilt natuurlijk niet in de steek gelaten worden door je eigen lichaam als je eenmaal op de piste staat. Het zou ontzettend zonde van je tijd en geld zijn als je op de eerste dag van de skivakantie een spier verrekt, of erger nog, valt en een bot breekt. Zorg daarom voor dat je over goed materiaal beschikt, zoals de juiste snowboard bindingen. Er zijn een heleboel aanbieders waar je terecht kunt voor al je wintersportmateriaal als snowboards.

Voor degene die het wat rustiger aan doen

Het kan ook zijn dat je als enige van je gezin geen groot fan van wintersport bent. Je hebt jaren geprobeerd om skiën of snowboarden leuk te vinden maar het zit er gewoon niet in. Zelfs een ritje naar beneden op een slee is niet voor jou gemaakt. Geen probleem! Ski-oorden zijn vaak de perfecte plek om heerlijke wandelingen te maken door de besneeuwde bergen. Ook kan je met de rest van je gezin meerijden naar de piste, een perfect zonnig terrasje uitzoeken en een goed, dik boek meenemen. Zo kan je je dagen slijten terwijl je in alle rust zit te lezen, bediend word op je wenken en alsnog een heerlijk kleurtje hebt gekregen bij thuiskomst!