ikdemo.nl

Demo

Het campingleven: ook in Italië zeer geliefd

2 min gelezen
camping italie aan zee

Al jarenlang is Italië een van de meest geliefde buitenlandse vakantielanden bij Nederlanders. Dit is iets dat zeker niet los te zien valt van de fraaie natuur, de prachtige steden en dorpen, het heerlijke eten en het prettige klimaat. Italië biedt dit simpelweg allemaal. De meeste Nederlanders die naar Italië gaan voor vakanties doen dit overigens met de auto. Niet zelden slepen ze daar een caravan achteraan of hebben ze in de auto de nodige kampeerattributen liggen. Ook camperaars weten de weg naar Italië veelvuldig te vinden. Dit komt allemaal door het feit dat mensen graag hun vakanties op campings doorbrengen, ook in Italië dus. Het liefst zoeken velen dan een camping in Italië aan zee. Hoor jij ook bij diegenen, maar weet je nog niet welk Italiaanse kustgebied je voorkeur geniet? Lees om inspiratie op te doen dan ook de volgende alinea.

camping italie aan zee

Welke kustgebieden in Italië zijn een aanrader?

De volgende Italiaanse kustgebieden en/of plaatsen staan vanwege hun schoonheid garant voor een geslaagde vakantie: 

  • De Amalfikust. Deze vind je een stukje ten zuidoosten van Napels.
  • Cinque Terre: een kustgebied iets ten noordwesten van de stad La Spezia. Dit is een bergachtig gebied met prachtige en vooral kleurrijke plaatsjes.
  • Polignano a Mare. Dit ligt bijna helemaal in het zuidoosten van het land, pakweg halverwege tussen Bari en Brindisi in. Dit is een ruig en grotrijk kustgebied.
  • Tenslotte mogen we de plaats Castelsardo in het noorden van het eiland Sardinië niet vergeten. Castelsardo is een prachtig plaatsje met stadsmuren en een kasteel.

Meer verhalen