ikdemo.nl

Demo

Handleiding beton cire

3 min gelezen

Nadat je besloten hebt om beton ciré te leggen is het tijd om jezelf voor te bereiden. Beton ciré kan je zelf aanleggen of laten leggen. Maar zonder een goede voorbereiding kan het enorm misgaan tijdens het aanleggen.

De ondergrond

Dit is misschien iets waar door een leek niet snel over nagedacht wordt, maar het type ondergrond waar beton ciré op wilt leggen is erg belangrijk. Niet

Waar is beton cire te vinden?

Nadat je eenmaal besloten hebt om beton ciré aan te leggen op de muren of vloer van je badkamer, slaapkamer of zelfs je woonkamer komt het moment dat je het moet gaan kopen of iemand moet aannemen om het voor je te laten leggen. Of je nu naar een speciale beton cire shop toe gaat of via een goede makelaar eraan komt hieronder vind je wat tips.

Winkels om te kopen

Beton cire is de laatste jaren langzamerhand populairder geworden in Nederland. Hiervoor was het veel minder te vinden in Nederland, maar in andere landen juist wel. Dit betekent dat beton cire nog altijd niet overal in Nederland te vinden is. Dit is jammer, want dat betekent dat de drempel hoger gelegd wordt om beton cire te gebruiken in je eigen huis. Grote kluswinkels hebben niet altijd beton cire in voorraad en om te voorkomen dat je teleurgesteld en met lege handen naar huis gaat is het altijd de moeite waard om nog eens op internet te kijken naar een speciale beton cire shop. En wat blijkt? Er zijn genoeg online winkels te vinden die een variatie aan beton cire verkopen. Het is wel even zoeken welke winkel het goedkoopste is, maar het internet is in het geval van tegenvallende keuzes in de fysieke winkels zeker een uitkomst.

In wat voor formaten kan je beton cire kopen?

Beton cire worden in een speciale beton cire shop of in een fysieke winkel vaak in emmers verkocht. Deze emmers doen denken aan dezelfde soort emmers waar veel behanglijm in kunnen zitten. Je hebt tijdens de aanschaf van beton cire flink wat keus in hoeveel je koopt. Er zijn emmers beschikbaar waar genoeg beton cire in zit voor 10 vierkante meter. Een kleiner formaat voor een oppervlak van 5 vierkante meter is ook te vinden, maar andere formaten zijn ook zeker te vinden als je goed genoeg zoekt. Zo kan je altijd de juiste hoeveelheid vinden voor de hoeveelheid die je nodig hebt.

type ondergrond is namelijk geschikt om beton ciré op te leggen. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de ondergrond vlak is. Zo voorkom je ophopingen van beton ciré wat weer kan leiden tot hobbels in je vloer. En dit is zeker niet handig als je een beton ciré vloer wilt aanleggen in een badkamer, want hobbels in de vloer kan rare plassen veroorzaken die je niet wilt hebben. Verder mag je beton ciré niet aanleggen op een houten ondervloer, dit kan gaan lekken. Een goede ondergrond zou cement of beton zijn. Dan weet je zeker dat er niks gaat lekken. Als je muren van beton ciré wilt is dit ook het geval, maar muren van hout komen niet zo heel vaak meer voor.

Het aanleggen

Allereerst ben je na één dag niet gelijk klaar met het aanleggen van beton ciré. Net zoals andere type vloeren, behalve laminaat, duurt het aanleggen van beton ciré lang. Het duurt namelijk minimaal een week. Dit komt door verschillende factoren. Allereerst is beton ciré als je het aanlegt nog nat, wat betekent dat je het moet laten drogen en omdat je het smeert op een groot oppervlak duurt dit wel even. Ook moet je meerdere lagen smeren, laten drogen om vervolgens nog een laag erop te smeren. Dit moet je een aantal keren doen, zodat je vloer dik genoeg wordt. Dit is alles wat je hoeft te weten voor het aanleggen.