ikdemo.nl

Demo

E-sigaret vergeleken met een normale sigaret

1 min gelezen

Roken is niet specifiek van deze tijd. Het gebruik van een e-sigaret om te kunnen roken is dat echter wel! Er zijn steeds meer rokers die van hun traditionele sigaret overstappen op een zogenaamde e-sigaret. Aan het gebruik van een e-sigaret zitten verschillende voordelen, ten opzichte van normale sigaretten. Houd er echter rekening mee dat ook het roken van een e-sigaret bepaald niet gezond is. Zeker omdat ook in deze e-sigaretten vaak nicotine zit, wat een verslavende werking kan hebben. Bij sommige e-sigaretten is het mogelijk om het nicotineniveau naar nul bij te stellen. Dit zal voor bestaande rokers echter een lastige stap zijn, die voor ontwenningsverschijnselen kan zorgen. In dit artikel belichten we een aantal verschillen tussen een normale sigaret en een e-sigaret.

Verbeteringen in de e-sigaret

Allereerst biedt een e-sigaret verschillende gezondheidsvoordelen. Zoals reeds beschreven werd, is het lagere nicotineniveau hier het beste voorbeeld van. Ook stoot een e-sigaret minder schadelijke stoffen uit, waardoor de kans op “meeroken” voor je omgeving kleiner wordt. Dit maakt dat mensen het minder erg zullen vinden dat je bij ze rookt. Daarbij gaat je kleding minder snel naar deze vieze dampen stinken.

Een ander voordeel aan het gebruik van een e-sigaret is dat deze vaak niet onder het rookverbond in openbare gelegenheden valt. Nog steeds zullen er echter mensen zijn, die het niet prettig vinden dat je de e-sigaret in hun omgeving gebruikt. Informeer om deze reden vooraf altijd naar de regels over het gebruik van een e-sigaret op een bepaalde plek.