ikdemo.nl

Demo

E-bikes hebben de toekomst

2 min gelezen

Als je erover dacht om een e-bike aan te schaffen dan is dit het juiste moment. De e-bikes hebben de afgelopen jaren door technologische ontwikkelingen enorme sprongen gemaakt. Daardoor is de kwaliteit en het gebruiksgemak hoger dan ooit tevoren. Daarbovenop zijn de prijzen van e-bikes de afgelopen tijd sterk gedaald waardoor het een stuk aantrekkelijker wordt om er één aan te schaffen. Steeds meer mensen hebben besloten een e-bike te kopen en iedereen heeft daar zijn of haar eigen redenen voor.

Een el-bike kopen omdat fietsen op een gewone fiets te zwaar is

Sommige mensen vinden fietsen op een normale fiets te zwaar worden. Dat zie je met name bij ouderen die nog wel graag in beweging willen blijven. In plaats  van de auto te nemen gaan zij lekker in de buitenlucht op de elektrische fiets. In tegenstelling tot een normale fiets kost een e-bike natuurlijk erg weinig kracht en worden vaak gevoelige gewrichten zoals heupen en knieën gespaard.

De voordelen van een elektrische fiets ten opzichte van een auto

Als je een elektrische fiets vergelijkt met een auto dan zijn er ook vele voordelen te bedenken. Een elektrische fiets is natuurlijk niet zo snel als een auto maar vooral in de stad kun je alsnog eerder op je bestemming aankomen. Daarnaast is een e-bike een stuk zuiniger en daarom goedkoper om te gebruiken. Een auto kost ongeveer vijftig keer zoveel per kilometer die er mee afgelegd wordt. Dat ga je natuurlijk al vrij snel merken in de portemonnee. En niet alleen op financieel gebied is dat een voordeel, het is ook erg goed voor het milieu om te kiezen voor een e-bike. Tegenwoordig wordt er steeds meer gepraat over opwarming van de aarde, schadelijke CO2-uitstoot en de negatieve effecten op het milieu. Je kunt je steentje bijdragen door op de fiets of de e-bike te stappen in plaats van de auto te pakken. Dat is natuurlijk helemaal het geval als je je e-bike oplaat met groene stroom, bijvoorbeeld zonne- of windenergie. Daarmee is de elektrische fiets net zo onschadelijk voor het milieu als de gewone fiets. Wie aan de toekomst denkt kiest dus voor een e-bike.