ikdemo.nl

Demo

Drie tips voor een veilige chat

2 min gelezen

Sinds het internet bestaat kun je al praten met vreemden in een chat op websites over het hele internet. Zo’n chat is natuurlijk niet altijd even veilig. Zeker voor de jongere gebruikers kan het lastig zijn om te weten wat veilig is en wat niet. Ook voor volwassenen is het soms lastig. Je weet via het internet natuurlijk niet altijd wie iemand is of wat zijn of haar bedoelingen zijn. Als je graag wilt gaan chatten wil je dat natuurlijk zo veilig mogelijk gaan doen. Daarom lees je in dit artikel drie tips om veilig te kunnen chatten. Zo houd je chatten voor jezelf en voor anderen veilig. 

  1. Houd je altijd aan de regels van de chat

Elke chatroom heeft regels waar je je aan moet houden. Als je je niet aan de regels houdt kun je verbannen worden. Zo heeft Chathoek.nl als regels dat als het in het echte leven illegaal is, het ook niet mag in de chat. Als iedereen zich aan de regels van een chatroom houdt blijft de chat een veilige omgeving voor iedereen en kun je zorgeloos chatten met mensen uit het hele land over allerlei onderwerpen.

  1. Geef nooit je echte naam

Een tip die je waarschijnlijk al heel vaak gehoord of gelezen hebt is de tip om nooit je echte naam te geven in de chat. Gebruik altijd een chatnaam of nickname waarin jouw echte naam niet voorkomt. Geef ook nooit je locatie of bankgegevens aan een vreemde. Hiermee voorkom je dat je wordt opgelicht of dat mensen in je echte leven kunnen komen. Houd je echte leven en je online chatleven los van elkaar.

  1. Let op de titels van chats

Sommige chatrooms gaan over onderwerpen die niet geschikt zijn voor mensen onder de 18. Dit staat altijd aangegeven. Zorg dat je niet binnen gaat bij deze chats als je nog geen 18 bent. Zo houd je het leuk en veilig voor jezelf. Je krijgt dan niets te zien wat je niet wilt zien. Op de juiste manier is chatten ontzettend leuk.