ikdemo.nl

Demo

De voordelen van een uitvaartverzekering

2 min gelezen
uitvaartverzekering

Het is een moeilijk onderwerp om over na te denken. Toch is het van essentieel belang om hierin een keuze te maken. Want ga je wel of niet een uitvaartverzekering afsluiten? Wij helpen je aan de hand van dit artikel deze keuze iets makkelijker te maken. Onderstaand vind je de voordelen van een uitvaartverzekering.

Geld om de uitvaart te betalen

Niemand verwacht dat hij/zij op een jonge leeftijd overlijdt. Dat hoop je natuurlijk ook niet, maar het is goed om te beseffen dat dit wel kan gebeuren. En als dit gebeurt is het belangrijk om er financieel op voorbereid te zijn. Bij een uitvaartverzekering krijgen je nabestaanden direct het geld van de verzekeringsmaatschappij. Met dit geld kunnen ze de uitvaart betalen. Zo zorg je ervoor dat dit te allen tijde geregeld is.

Geen financiële problemen voor je nabestaanden

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geld te verzamelen en elke maand een bepaald bedrag apart te leggen. Maar het kan zijn dat je als je overlijdt het gewenste bedrag niet bij elkaar hebt gespaard. In dat geval worden je nabestaanden verantwoordelijk gesteld voor de uitvaartkosten. Maar een uitvaart kan al snel oplopen tot €7.000,00 en als je nabestaanden dit bedrag niet kunnen betalen, dan blijven zij met schulden achter. Daarnaast hoef je geen belasting te betalen over een uitvaartverzekering tot een bedrag van €6.859,00. Je hebt dus ook een belastingvoordeel met een uitvaartverzekering.

Je mist het geld waarschijnlijk niet

Je betaalt elke maand een bepaald bedrag voor de uitvaartverzekering. Dit bedrag is vaak niet groot en hierdoor zal je bijna niet doorhebben dat je dit bedrag elke maand uitgeeft. Als je dit bedrag achteraf allemaal bij elkaar optelt, dan zul je doorhebben wat het totale bedrag is. Je zult dan aan een flink bedrag komen. Terwijl je het maandelijks vaak niet doorhebt dat je dit bedrag uitgeeft. 

De verzekering wordt aangesloten op je wensen

Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit, kun je zelf de looptijd en het bedrag waar je je voor verzekert bepalen. De premie is afhankelijk van je persoonlijke wensen. In dat geval is de uitvaartverzekering compleet aangesloten op je eigen persoonlijke wensen. 

Wanneer je een uitvaartverzekering hebt afgesloten hoeven nabestaanden zich geen zorgen meer te maken over de kosten. Zij hoeven in dit geval alleen nog meer de juiste uitvaartbegeleiding in Amersfoort te vinden.