ikdemo.nl

Demo

Balanceren als spel voor kinderen

2 min gelezen
Kinderspel

Kinderen doen niets liever dan lekker spelen. Vooral als daar een uitdaging in zit. Denk dan bijvoorbeeld aan balansspeelgoed. Dit is natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Bovendien kan je met balans je kind helpen zich beter te ontwikkelen. Van evenwicht en stabiliteit houden tot de coördinatie versterken is er van alles mee te bereiken. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn, is het ook zo dat je allerlei kanten ermee op kunt. Dat maakt het vooral voor je kind natuurlijk heel leuk.

Kinderspel

De verschillende soorten speelgoed

Er zijn veel verschillende soorten speelgoed die goed bij het uitdagen op het gebied van balans en evenwicht passen. In dat opzicht zijn bijvoorbeeld parcoursen leuk om te doen. Ook spelen met stapstenen kan flink uitdagend zijn. Zeker ook omdat je het steeds weer op een nieuwe manier kan aanpakken. Bovendien zijn de kinderen lekker actief bezig. Ook dat is natuurlijk een belangrijk voordeel van deze methode. Het speelgoed is daardoor niet alleen leuk, maar ook zeer nuttig in de opvoeding.

Niet alleen voor thuis

Het spelen met het speelgoed is niet alleen geschikt voor thuis. Juist ook in het onderwijs en op de opvang is het leuk om ermee aan de slag te gaan. Zelfs voor zaken zoals fysiotherapie kan het van grote waarde zijn. Zeker ook omdat er veel spieren en verschillende spiergroepen mee te stimuleren zijn. Dat maakt het dus ook alleen maar aantrekkelijker om ermee te willen werken. Alle reden om er dus veel mee aan de slag te gaan als ouder.